Woonschepenhaven 36D, Groningen.
+31 6 1222 9860
info@davidjanmeijer.nl

Bus als beste verbinding voor Zernike.

Bouwen aan beter. VVD provincie Groningen.

Bus als beste verbinding voor Zernike.

Al meer dan tien jaar vindt er rond de gemeenteraadsverkiezingen getouwtrek plaats over de komst van een tram of een trein naar Zernike. Al sinds jaar en dag bepleit ik ook dat dat een slecht plan is. Het gaat ten koste van de flexibele inzetbaarheid van het OV, is niet goed voor het straatbeeld en beperkt de mogelijkheden voor onderwijs en onderzoek op de Zernike Campus.

Ik ben een groot fan van de bussen die we samen met het OV-Bureau Groningen-Drenthe hebben ontwikkeld. Duurzaam; op basis van elektriciteit of waterstof. Met een grote capaciteit en fantastisch personeel, dat flexibel inzetbaar is en goed kan inspelen op de dagelijkse wisselingen in het verkeer. Denk bijvoorbeeld aan de Aanpak Ring Zuid, de Kattebrug of de vele straten die voor de energietransitie worden opengebroken.

Uit recent onderzoek blijkt wederom dat de bus de beste OV-keuze blijft voor Groningen en Zernike; daar hebben de gemeente en provincie speciaal onderzoek naar laten doen. Dus weg van de tram, en de bus in!

No Comments

Add your comment