Woonschepenhaven 36D, Groningen.
+31 6 1222 9860
info@davidjanmeijer.nl

Over veiligheid:

Bouwen aan beter. VVD provincie Groningen.

Over veiligheid:

Straatintimidatie, drugscriminaliteit en geweld is een groot probleem in Groningen, veel studenten hebben het gevoel dat ze ‘s avonds niet veilig over straat kunnen. Daar hoort een brede ketenaanpak bij, van voorlichting tot handhaving en repressie. 2/x 

Feit blijft wel dat je geweld en straatintimidatie niet oplost met knuffelen en foei-gesprekjes. Daarom moet je ook goed in gesprek gaan met je handhavers en politie, om te kijken wat zij nodig hebben om Groningen veilig te maken. 3/x 

Al ruim 20 jaar is het cameratoezicht in onze binnenstad niet op orde. Niet voor handhaving, niet voor crowd control bij evenementen en niet voor het waarborgen en coördineren van de veiligheid van hulpverleners. 4/x 

Politie, burgemeester en Veiligheidsregio hebben de gemeenteraad herhaaldelijk om extra cameratoezicht gevraagd. Het huidige beleid is volgens hen onvoldoende om Groningen veilig te houden. 5/x 

Immers, als je de Poelestraat of Peperstraat uit loopt; dan zijn er geen camera’s meer. Niet op de Grote Markt en niet op de Nieuwe Markt; of bij de Diepenring. Dat schiet natuurlijk niet op. 6/x 

Daarom is het belangrijk dat er aandacht wordt gevraagd voor de achterstand van de handhavingsmiddelen in Groningen. Je kunt er wel een – handig gevonden – spin aan geven om de vorm te bestrijden in een persbericht, maar daarmee los je het probleem op de inhoud niet op. 7/x 

Wat volgens mij hier de echte klap in het gezicht is van alle slachtoffers van straatintimidatie, is dat men zich dusdanig focust op de vorm; dat de oplossing achterwege blijft. Al 20 jaar lang.

Daarom: Minder persberichten en meer camera’s.

No Comments

Add your comment