Woonschepenhaven 36D, Groningen.
+31 6 1222 9860
info@davidjanmeijer.nl

BLOG: AEGEE-debat

Bouwen aan beter. VVD provincie Groningen.

BLOG: AEGEE-debat

Dinsdag vond het AEGEE-debat plaats, als onderdeel van hun jaarlijkse Europe Week. Namens de VVD was ik aanwezig om te spreken over ‘Groningen as a Cosmopolitan City’.

Het is erg duidelijk wat er leeft onder studenten: huisvesting en energieprijzen. Er is geen kamer of studio meer te vinden in Groningen en de vaste lasten rijzen de pan uit. Daar moet iets aan gebeuren en snel. De VVD wil daarom inzetten op flexibelere en kortere vergunningsprocedures, om leegstand aan te pakken en woonruimte te realiseren. Daarnaast moeten we een flexibele schil van huisvesting creeëren met Jan Snel woningen; duurzame woningen die snel te bouwen en te verplaatsen zijn.

De energieprijzen zijn een lastig onderwerp, als gemeente ga je niet over de btw of over accijnzen. Wel kunnen we er voor zorgen dat huizen zo goed en snel mogelijk worden geisoleerd, om het energieverbruik terug te dringen. Ook moeten we er voor zorgen dat de gemeentelijke lasten zo laag mogelijk blijven, door verstandig om te gaan met de gemeentelijke uitgaven. Geen megalomane projecten en vooral niet meer uitgeven dan er binnenkomt.

AEGEE bedankt! Volgende debat: het Groninger Forum!

No Comments

Add your comment