Woonschepenhaven 36D, Groningen.
+31 6 1222 9860
info@davidjanmeijer.nl

Universiteitsgebouwen moeten open voor afstudeerprojecten cultuurstudenten

Bouwen aan beter. VVD provincie Groningen.

Universiteitsgebouwen moeten open voor afstudeerprojecten cultuurstudenten

De universiteitsgebouwen moeten open voor cultuurstudenten die voor hun afstuderen een theateropdracht of expositie moeten organiseren. Dat vindt de fractie van De Vrije Student.

De oproep van de partij komt nadat verschillende studenten een noodkreet plaatsten in de Universiteitskrant. “Studenten van bètastudies, zoals Scheikunde en Biologie hebben de afgelopen maanden gewoon gebruik kunnen maken van hun faciliteiten, dan moeten studenten van culturele studies dat ook gewoon kunnen doen”, zegt fractievoorzitter David Jan Meijer “De universiteit mag geen stiefkinderen maken, alle studies moeten gelijkwaardig worden behandeld.”

De fractie wil ook niet dat studenten gaan opdraaien voor de meerkosten van een locatie, die de cultuurstudenten nu op initiatief moeten huren. “In de wet staat heel duidelijk dat een opleiding een student niet meer geld mag kosten dan het collegegeld, dat wordt nu met voeten getreden.” De Vrije Student heeft inmiddels vragen gesteld aan het College van Bestuur van de universiteit.

Gezien bij: